Монтесори вкъщи: Сензорно развитие

Код: KN2034

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 0.47/month

Описание

Заглавие: Монтесори вкъщи: Сензорно развитие

Автор: Наталия Боброва

Издателство: Асеневци

Корици: меки

Страници: 112 цветни

Тази книга предлага широк набор от лесноизпълними Монтесори упражнения, които развиват мисленето на детето и неговата сензорна чувствителност. Тук ще откриете, че забавната игра може да разгърне умението на вашето дете да анализира, да определя главното, да вижда закономерностите и да взема обосновано решение. Ще научите как наред с това, се развиват и фината и грубата моторика, ориентацията в равнината и в пространството, концентрацията на вниманието.
Сензорните Монтесори материали са специално създадени, за да покажат на детето абстрактните представи за отделните свойства на предметите. С тези упражнения детето се съсредоточава върху усъвършенстването на някое от сетивата – това може да бъде визуално възприятие, тактилно усещане, слух или обоняние.

С достъпни упражнения, детето научава, че околните предмети са не само големи и малки или тъмни и светли, а и че светът е многообразен. Едно и също нещо може да бъде и по-леко и по-тежко, а друго – да е по-светло. Така, правейки откритие след откритие, детето развива чувствителност към тегло, цвят, форма, пространство. Научава смисъла на размера, количеството и числата. Получава трайни знания и увереност в своите сили.
Упражненията в книгата са подходящи за деца над 3-годишна възраст.

За автора:
Наталия Борисовна Боброва е сертифициран AMI Монтесори педагог, създател и директор на Монтесори център за ранно развитие, който вече 20 години развива и обучава деца. Има повече от 1000 ученици.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Монтесори вкъщи: Сензорно развитие”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани