Детето в семейството – Мария Монтесори

Код: KN2049

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 0.31/month

Описание

Автор: Мария Монтесори

Корица: Мека

Страници: 116 стр.

Година на издаване: 2017

Преводът на това издание е проверен от рецензент, назначен от Международната Монтесори асоциация (AMI). Тя е основана от Мария Монтесори през 1929 г. и е пазител на историята на движението Монтесори. Тя се грижи за целостта на завета на Мария Монтесори. В тази си роля AMI е отговорна за ясното представяне на философията и практиката на Монтесори, за да отговори тя на нуждите на децата и да повлияе на образователните парадигми в един бързо променящ се свят.

В тази книга са изложени основополагащите принципи, на които трябва да се градят отношенията между родителите и детето. Още от момента на своето раждане малкото същество трябва да бъде възприемано като личност, да бъде правилно напътствано – с любов и познание за етапите на неговото развитие. Такова отношение винаги води до неочаквано добри резултати.

Д-р Монтесори споделя с родителите и учителите своите вдъхновяващи идеи за това:

 как възрастните могат да установят по-силни връзки и по-добри отношения с децата;

 как да помогнат на детето да реализира своя потенциал и да премахнат пречките в развитието му;

 какво да предложат на децата, като избягват ненужни конфликти;

 защо трябва да се научим да уважаваме и да се доверяваме на нашите деца.

Представени са и онези прости правила, които ще ви помогнат да намерите „най-добрия път“ за развитието на децата. Дадените съвети са ясни и конкретни, но същевременно дават и повод за размисъл. Обяснени са и особеностите на реакциите на малките деца, което ни помага да видим света от тяхната гледна точка. Показаните примери поясняват идеите на Монтесори и ви позволяват да проследите как децата постепенно се изграждат и превръщат в одухотворени възрастни.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Детето в семейството – Мария Монтесори”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани