Новини

Безплатен уебинар – Разбиране и управление на примитивните рефлекси: Как да подкрепим интегрирането им с Forbrain и Soundsory

Предстоящ безплатен уебинар - Разбиране и управление на примитивните рефлекси: Как да подкрепим интегрирането им с Forbrain и Soundsory

Включете се безплатно към уебинар на тема „Разбиране и управление на примитивните рефлекси: Как да подкрепим интегрирането им с Forbrain и Soundsory“.

Кога: 1 февруари 2024, 18:00 ч.

Работен език: английски

 

По време на уебинара ще научите:

  • Защо примитивните рефлекси са важни?
  • Какво се случва, когато примитивните рефлекси не се интегрират?
  • Начини за подобряване на примитивните рефлекси?
  • Как да подкрепим интегрирането на примитивните рефлекси с Forbrain и Soundsory?

 

Примитивните рефлекси са неволеви движения, които присъстват при всички бебета при раждането. Те помагат да се гарантира оцеляването на новороденото бебе, като улесняват храненето, дишането и защитата от нараняване. Играят решаваща роля в ранното двигателно развитие, осигурявайки основата за по-късни умения като седене, пълзене, ходене и говорене. Докато детето расте и се развива, тези рефлекси трябва постепенно да се интегрират или да изчезнат. Това позволява появата на по-сложни и волеви движения.

Ако примитивните рефлекси останат активни след нормалния си период на интегриране, това може да възпрепятства двигателното, сетивното и поведенческото развитие на детето.

 

Водещ на това уникално събитие ще бъде Кара Таволачи, опитен ерготерапевт от САЩ, която от години препоръчва Forbrain и Soundsory в ежедневната си практика. Тя е сертифициран SIPT терапевт. Има огромен опит с различни програми за сензорна интеграция, DIR /Floortime, Tomatis® и Listening program. Кара Таволачи има практики в Ню Йорк и Париж.

Регистрирайте се безплатно ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *