Chewy Tube синя – дъвкателна тръбичка

Код: CHT122

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 0.78/month

Описание

Възраст: 18 г. +

Дъвкателна тръбичка Chewy Tubes с релефна повърхност

Диаметър на дъвкателната част – 14 мм

Дъвкателните тръбички Chewy Tubes са иновативно средство за стимулиране и развитие на оралната моторика. Проектирани са да осигурят дъвкателна повърхност, различна от храна, с която да се тренират движенията на челюстта и уменията за отхапване и дъвкане. Изработени са от безопасен, нетоксичен материал, който не съдържа латекс, олово, ПВЦ или фталати. 

Употреба

Chewy Tubes се състои от две части – Т-образна дръжка и дълга тръбичка за захапване. Дългата тръбичка се поставя странично в устата, така че пациентът да може да я захапва с кътниците или венците. Дръжката има вълнообразни ръбове, които улесняват захвата й, особено при пациенти с нарушено зрение. Chewy Tubes не са предназначени за трениране на захапката с предните зъби.

Разновидности

Дъвкателните тръбички се предлагат в четири атрактивни цвята – жълто, червено, зелено и синьо. Всеки цвят е с различен диаметър на дъвкателната тръбичка, като жълтите са най-тънки, следват червените, зелените (които са и релефни) и накрая са сините. Жълтите Chewy Tubes са предназначени за по-малки челюсти – обикновено при деца на възраст от 7 до 10 месеца или при такива, които не могат да отворят устата си по-широко заради спастична мускулатура. Наред с това жълтите тръбички могат да се използват в началните фази на терапия при деца, които демонстрират защитни реакции при орална сензорна стимулация. Останалите цветове Chewy Tubes са предназначени за малки и по-големи деца, обикновено в период на орална постоперативна рехабилитация. 

Предназначение

Дъвкателните тръбички Chewy Tubes са предназначени за деца и възрастни, които имат затруднения при отхапване и дъвкане.

Издръжливост

Chewy Tubes издържат на хиляди дъвкания. Въпреки това се препоръчва тръбичките да бъдат оглеждани преди всяка употреба и да бъдат подменяни с нови, ако се забелязват видими следи от износване. 

NB! Chewy Tubes не са подходящи за деца на възраст под 7 месеца и за хора с нарушения на темпоромандибуларната става!  Chewy Tubes трябва винаги да се използват под наблюдението на възрастен / терапевт. Това важи особено за децата с аутизъм.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Chewy Tube синя – дъвкателна тръбичка”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани