Тити рисува букви – II част – помагало за деца с дислексия

Код: KN2079

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 0.62/month

Описание

Книга игра за деца и родители. Помагало за деца с дислексия

Автор: Ралица Филипова

Издателство: Еднорог

Технически характеристики: Меки корици, цветни страници

Обем страници: 96

Детската книга “Тити рисува букви” е първият проект в България, фокусиран върху съвместната работа на родителите и децата с дислексия в домашни условия под формата на игра. До този момент в България по проблемите на децата с дислексия има само научна литература.

За втората част от поредицата „Тити рисува букви“ авторите са създали много повече упражнения и игри за развитие на вниманието, пространствената ориентация и паметта. Отново са предвидени писмени занимания за преодоляване на затрудненията при деференциране на визуално-сходни графеми и такива графеми, които имат акустично сходство.

Книгата е квадратна, за да не напомня по нищо на учебник, тъй като децата с дислексия са много стресирани от училището като институция и фактът, че системата за преподаване не е приспособена и за тях. За всяка буква има кратък текст, така че децата да могат да го прочетат сами и накрая на книгата да се почувстват герои. Към всяка буква освен текст има и креативни упражнения/ игри, така че изучаването на буквите да стане с помощта на играта и без стрес.

“Тити рисува букви” е подходяща за: 

1) деца с дислексия в начална училищна възраст; 

2) превенция на дислексия в предучилищна възраст; 

3) за ограмотяване и запознаване с писмен текст на всички деца и техните родители.

Автори са Ралица Филипова – журналист в БНТ “Детски и младежки програми”, писател и преподавател в НБУ, Антоанета Костова – художник, завършила курс по сугестопедия за деца с дислексия и консултант – доц. д-р Екатерина Тодорова – водещ специалист в областта дислексия на развитието, декан и преподавател в НБУ, автор на монографии и на програма за идентификация, обучение и оценяване на студенти с дислексия в Нов български университет.
Текстовете в книгата са форматирани с Адис /Adys/ – първият шрифт за хора с дислексия, създаден от Кристина Костова.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Тити рисува букви – II част – помагало за деца с дислексия”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани