Спри насилието! – карти серия картини

Код: SCH12004

В наличност

Описание

Комплектът съдържа 13 истории в цветни картини, чиито главни персонажи са различни животни. Те пресъздават модели на човешко поведение, свързано с насилие и тормоз. Животните са избрани за главни герои в историите, за да не бъде представяно насилието прекалено директно и отблъскващо. Опитът показва, че децата лесно се идентифицират с героите животни и по този начин са насърчени да разсъждават върху илюстрираните ситуации. Освен това животните позволяват да се говори неутрално по отношение на пола и произхода на персонажите и да не се акцентира върху определени малцинства (раса, религия и т.н.).
Историите сами по себе си са обикновени, тъй като в повечето случаи именно придържането към основните социални норми и спазването на обществените правила се оказват най-трудни.
Превенцията на насилието сред децата трябва да започне възможно най-рано. Осъзнаването на собствените чувства и тези на другите е важна предпоставка за това. Чувството за справедливост у децата е развито още в ранна възраст. Те знаят, че не трябва да се присмиват, изолират или удрят другите. Въпреки това е трудно да разберат, че дори и като наблюдател, ти се превръщаш в съучастник, защото така подкрепяш насилника в постъпките му.
Разбира се, никой не храни илюзии, че лошото поведение може да се изкорени само с помощта на тези карти. Въпреки това, представянето на различни модели на поведение в картите може да помогне на някои жертви (и дори насилници) да говорят за това и да осъзнаят различните форми на насилие. Надеждата е, че жертвите ще престанат да мълчат и да изпитват вина и ще добият кураж да потърсят помощ. А мнозинството, което досега е стояло отстрани и е наблюдавало, ще предприеме действия. Това би било голяма стъпка в култивирането на гражданска доблест.
Съдържание: 13 истории, всяка представена с по 5 – 7 цветни карти. Общо 72 карти с размери 9х9 см. Включени инструкции на български език.
[/left]

Свързани продукти

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Спри насилието! – карти серия картини”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани