Семейство и приятели – комплект емпатични кукли

Код: 103629

В наличност

Описание

Гъвкавите емпатични кукли поемат ролята на любим човек в играта. Докато играят с кукли, преживяванията се обработват и децата се учат да общуват едно с друго по един отговорен начин. Това подпомага взаимодействието и комуникацията помежду им. Куклите от „Семейство и приятели“ са специални, защото представят трите поколения. Всяко дете може да се идентифицира с някоя кукла и да има свой любимец, без значение дали това е бабата, по-малкият брат или таткото. Крайниците могат да се огъват с лекота, което прави играта с тях още по-реалистична. Обувките и дрехите се свалят. Куклите нямат полови белези съвсем умишлено. Благодарение на това една кукла може да бъде и баба, и дядо или пък мъж или жена, момче или момиче.
Съдържание: 6 гъвкави кукли (баба, дядо, майка, баща, 2 деца) със свалящи се дрехи и обувки, 1 голяма торба
Материали: тяло, изработено от приятен стреч материал
Размери:
баба и дядо / майкаи такти – височина 26 см
момче и момиче – височина 20 см
Сфери на въздействие: емпатия, езиково-говорно развитие, свободно разказване на истории, социални умения, ролеви игри
Семейството:
Семейство. Повечето хора се сещат за баща, майка и дете. За тях това е, така да се каже, „нормалното“ семейство. За много хора обаче идеята за семейство далеч надхвърля правните или роднинските връзки.
Семейството има много общо с любовта, състраданието и подкрепата.
Хората живеят заедно по различни начини. Съществуват доста различни семейни композиции: самотна майка или баща, свекърва и снаха, баби и дядовци, които се грижат за внуци, ново семейство с дете от предишен брак… Хората определят по различни начини както семейството, така и значението за самите тях да бъдат част от него.
Семействата се различават по отношение на икономически, културни, социални и много други аспекти и въпреки това има един основен общ фактор: семейството включва хора, на които държите и които означават нещо за вас.
Решаващото е хората да се разбират добре помежду си. Да са там един за друг, да участват в живота един на друг, да правят живота малко по-лесен и си струва да се живее. И това не зависи от външната форма.
Семейството е навсякъде, където хората живеят отговорно заедно и дори не е нужно да имат роднинска връзка помежду си. Съседите, които се посещават, също могат да се разглеждат като семейство; или персонала и живущите на етажа в старческия дом; или дори членовете от екипа на отдела, които се разбират добре професионално и постигат нещо заедно. Този списък може да се разширява безкрайно… точно както безкрайността на Вселената и Галактиката, на които са кръстени куклите.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Семейство и приятели – комплект емпатични кукли”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани