Орален тренажор МЪПИ – Затваряне устни №2

Код: BLA2017

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 1.94/month

Описание

Възраст: 8+

Орален тренажор, представляващ, гъвкава орална пластина. Подпомага коригирането на неправилната артикулация, неправилното функциониране на езика, елиминира вредното дишане през устата, води до нормално затваряне на устните, укрепва оро-фациалните мускули и структура. В допълнение може да се използва като заместител на бебешката залъгалка.

Размер 2 (син пръстен) – подходящ за деца с постоянни зъби

Материал: силикон

Вредните навици като смукането на палец или залъгалка, както и оралните дисфункции, съчетани с преждевременната смяна на млечните зъби, са сред най-честите причини за възникването на зъбно-челюстни деформации – отворена фронтална захапка, кръстосана странична захапка или дислоцирани фронтални зъби. Дори и да няма изразена деформация на зъбните редици, вредните смукателни навици трябва да се спрат. Оралните тренажори от серията MUPPY® са създадени именно за подпомагане на този процес.
MUPPY® стандарт може да се използва в и логопедичната терапия за повишаване силата, подвижността и тонуса на устните. При такива занимания логопедът хваща халката и я дърпа леко навън. В същото време детето трябва да задържи пластината в устата си, като я придържа с устните си и оказва съпротивление.

Поставяне

Тренажорите MUPPY се използват подобно на бибероните залъгалки. Пластината се поставя между устните и зъбите и се придържа от мускулатурата на устните.

7 важни правила

Опитът и наблюденията на производителя показват, че повече от 90% от децата, използващи тренажор MUPPY, успяват да преодолеят вредните навици за смучене с негова помощ. Ето и няколко съвета към родителите как да помогнат на децата си:

1) MUPPY е заместител на палец или биберон залъгалка. Замяната им трябва да бъде доброволна и без натиск.

2) MUPPY трябва да се носи всяка нощ.

3) MUPPY трябва да се носи за няколко часа и през деня (по време на игра или гледане на телевизия). По този начин детето ще свикне с тренажора по-лесно.

4) Обикновено MUPPY прекратява вредните навици в рамките на 1 седмица. За да се предотврати повторната поява на вредния навик, желателно е MUPPY да се носи още поне 6-8 седмици през нощта.

5) Когато MUPPY не се използва, той трябва да се съхранява в чиста и хигиенична кутийка.

6) Не забравяйте да миете редовно зъбите и MUPPY!

7) Следете за целостта на тренажора и подменете с нов при белези на износване и закъсване.

Произведено в Германия.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Орален тренажор МЪПИ – Затваряне устни №2”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани