Методика за диагностика на готовността на 6–7-годишните деца за училище – Георги Бижков

Код: KN2101

В наличност

Описание

Автори: Георги Бижков, Лучия Ангелова, Кристина Танева, Райна Захариева, Фелиянка Стоянова
Издателство: УИ „Св. Климент Охридски“
Година на издаване: 2020
Корица: мека
Страници: 208

Освен историческото развитие и теоретико-методологическите основи на диагностиката, основното съдържание на книгата образува Референтната рамка на ключовите компетентности, които трябва да се формират у децата в подготвителната група по отношение на тяхната подготовка за училище. В съответствие с разработената от авторите план-програма за работа са представени тест-спецификации на два вида инструментариум. Стандартизираната диагностика на готовността на 6–7-годишни деца за училище на този етап включва познавателното, езиковото, социалното, математическото развитие (количествени представи), както и фината моторика. Нестандартизираната диагностика е представена главно с два нови измерителни инструмента – Въпросник за родителите и Въпросник за учителите на децата от подготвителната група/клас, които предстои да бъдат отпечатани и апробирани.

Важна част представлява също план-програмата за работата на детските/началните учители по отношение на диагностиката на готовността и за реализиране на цялостния диагностичен процес: диагностична оценка – прогностика – корекция (развиващи програми) – профилактика (превантивни мерки), която включва дейностите през цялата учебна година (септември–май). Представени са и основните структурни компоненти на т.нар. от нас развиваща програма.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Методика за диагностика на готовността на 6–7-годишните деца за училище – Георги Бижков”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани