Терапевтична люлка бънджи XTENSi детска

Код: ST2088567

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 28.13/month

Описание

Бънджи люлка XTENSi за изключително изживяване при движение. Безопасната седалка и облегалка осигуряват специална опора. Децата изпитват въздействието на гравитацията от всички посоки. Люлката бънджи позволява прилагането на вестибуларни и проприоцептивни стимулации в терапията. Налягането и съпротивлението имат стимулиращо-регулиращ ефект.

Подходящо за помещения с височина 240 – 370 см
За деца на възраст от 3-6 години с телесно тегло до 40 кг

Съдържание: 1 люлка бънджи, 6 гумени въжета с обвивка с удължители и карабини

Предпазни мерки:
Спазвайте инструкциите за закачване на разтегателните въжета и ги натоварвайте само до максимално допустимото натоварване.
Въжетата са изработени от покрит естествен латекс, който старее и се износва в зависимост от температурата, влажността, слънчевата радиация и др. Следователно въжетата трябва да се проверяват на редовни интервали. Поради естеството на материала и в зависимост от честотата на употреба, може да наложи да сменяте въжетата по-често.

Предназначение:
Бънджи люлка XTENSi е разработена от сензорния терапевт Елизабет Ванкерл и е базирана на професионалния й опит в сензорноинтегративната терапия по модела на Jean Ayres. Целта е да се даде възможност за интензивно вертикално ускорение на деца с проблеми в постурална интеграция. Бънджито предлага на детето интензивно усещане на гравитацията от всички посоки.

Използването на люлката бънджи XTENSi подпомага сензомоторното развитие и насърчава подобряването на:
– мускулния тонус
– постуралната стабилност
– адаптивните равновесни реакции
– билатералната интеграция и умението за следване на секвенции
– двигателното планиране

В допълнение, интензивното скачане с бънджи предизвиква осезаемо саморегулиране. Преодоляването на съпротивлението при разтягане на въжетата на бънджито и отблъскването от земята осигурява солидна проприоцептивна информация на мозъка. Това има регулиращ ефект върху вестибуларната система и като цяло допринася за по-добра модулация на всички сензорни системи.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Терапевтична люлка бънджи XTENSi детска”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани