Логопедични карти: Говорна терапия

Код: 807717

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 1.75/month

Описание

Целта на картите е да подпомага и насочва игрите и упражненията за подобряване и развитие на техниките за дишане, контрола на езика, лицевите мускули, говорните и комуникативните умения. Те следва да се използват като помощно средство в терапевтични и обучителни програми.

Картите са създадени от Аманда Елиът (терапевт с 20-годишен опит) с идеята да подпомогнат подобряването на устната реч и комуникативните умения. Те са подходящи за деца на възраст между 3 и 14 години с леки до тежки говорни проблеми, независимо дали са неврологично базирани, или в резултат на общо забавяне на развитието. Могат да се използват при деца с ДЦП, Синдром на Даун, орално-моторна диспраксия, цепнатини на устните и/или небцето, затруднения в гълтането, фонологични нарушения и всякакви трудности, свързани с артикулацията. 

Картите могат да спомогнат за подобряване и развиване на техниките за дишане, контрола на езика, затваряне на устните, стабилност на челюстта, лицевата мускулатура, фонологията, артикулацията, плавността на речта, намаляване на оралната свръх чувствителност, придобиване на увереност в собствените умения.

Картите са групирани в 7 категории. В долната част на всяка карта е отбелязана категорията, а в горната – ключова дума, описваща конкретната задача. Категориите са:

1. Вдишване

2. Издишване

3. Лицева мускулатура

4. Движения на устните

5. Контрол на езика

6. Звукове

7. Свободен избор

Всяка карта е номерирана и отговоря на конкретна дейност.

Съдържание: 56 карти от картон, брошура с детайлни инструкции на български език

Размери на картите: 12,5х9 см

Автор: Amanda Elliott

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Логопедични карти: Говорна терапия”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани