Липер – тренажор за подезична връзка

Код: BLA2065

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 1.63/month

Описание

Тренажорът Liper™ е прост, но ефективен инструмент за разтягане на подезичната връзка и трениране на подвижността на езика. Той драстично намалява дискомфорта на бебето и родителите/терапевтите му, подобрява ефикасността на упражненията и изпълнението на терапевтичния план в сравнение с конвенционалните техники с пръсти.
 
Може да се използва както за самостоятелни упражнения при скъсен подезичен френулум, така и като логопедичен инструмент за миофункционална терапия при бебета, деца и възрастни.
 
Идеята за създаването на Liper™
Доказано е, че ежедневните тренировки на езика през първите три седмици от живота на бебето подобряват гъвкавостта и подвижността на езика, които са от съществено значение за ежедневните функции на тялото. Тренирането на езика допринася за общото здравословно благосъстояние, а също и за по-нататъшното развитие на детето.
 
Родителите на новородени бебета обикновено се инструктират да правят пасивни упражнения на езика и да разтягат с два пръста подезичната връзка на пеленачетата. Повечето обаче се отказват бързо или изобщо не правят тези упражнения.
 
В резултат на дългогодишния си опит в терапията на безброй новородени и деца, д-р Еял Боцер (Eyal Botzer) и екипът му създават тренажора Liper™.
 
 
Запознайте се с д-р Еял Боцер
Д-р Боцер завършва Факултета по дентална медицина на Еврейския университет през 1990 г. и следдипломната програма по детска дентална медицина през 1995 г. Между 1995 и 1996 г. д-р Боцер е научен сътрудник в Денталното училище в Нюйоркския университет. Наред с това посвещава времето си на изучаване на нова техника за лечение на цепнатина на устната и небцето в Медицинския център на Нюйоркския университет към Института по черепно-лицева реконструктивна пластична хирургия.
 
От 1997 г. е директор на Клиниката по детска дентална медицина в Медицински център Сураски в Тел Авив. Специалността на д-р Боцер е детска дентална медицина и лечение на новородени с краниофациални аномалии. Занимава се с изследване на проблемите на скъсената подезична връзка. Той е основател и член на борда на Международната асоциация на професионалистите в областта на подезичния френулум (IATP). Съавтор е на няколко статии за подезичната връзка и е извършил няколко хиляди френулотомии на новородени с трудности при кърмене.
 

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ LIPER™:
Общи насоки, ако не са ви дадени конкретни инструкции от вашия консултант / терапевт:
 
• Тренажорът Liper™ е подходящ за употреба от всички възрасти.
• Преди първата употреба, измийте обилно тренажорът Liper™ с хладка вода.
 
Упражнения за повдигане на езика:
Упражненията с Liper™ могат да се правят във всеки от следните случаи:
– преди хирургична корекция на скъсения френулум / френулотомия;
– след заздравяване на раната от интервенцията;
– когато не е необходима хирургична намеса.

1. Вкарайте показалеца си през кръглия отвор на тренажора Liper™. Върхът на пръста ви трябва да достига до вътрешната маркировка, така че да не се изплъзва от пръста ви. Заоблените върхове на Liper™ могат да сочат нагоре или надолу, което е по-удобно.
2. Поставете тренажора внимателно под езика – по средната линия – от двете страни на подезичната връзка.
3. С помощта на заоблените върхове на тренажора, бавно и стабилно повдигнете езика нагоре и го отдръпнете. Постепенно увеличавайте броя на повторенията до 20 на сесия, до когато бебето понася. За да се чувствате комфортно и спокойни, може да започнете с 1 повдигане на сесия, но да направите 20 отделни сесии и постепенно да увеличават броя на повторенията в една сесия.
След хирургична интервенция повдигайте само 1 до 3 пъти на сесия, докато раната заздравее.
 
Ако не са дадени други инструкции от терапевта, повторете тези стъпки 3-4 пъти дневно за период от 3 седмици.
 
 
Упражнения за укрепване на езика:
Изпълнението им изисква сътрудничество и следователно са предназначени за възраст от 2,5 години и нагоре.
 
1. Вкарайте показалеца си през кръглия отвор на тренажора Liper™. Върхът на пръста ви трябва да достига до вътрешната маркировка, така че да не се изплъзва от пръста ви. Заоблените върхове на Liper™ могат да сочат нагоре или надолу, което е по-удобно.
2. Поставете тренажора внимателно в устата и го поставете върху езика.
3. Пациентът трабва да се опитва да повдига езика, докато вие внимателно го натискате надолу с помощта на тренажора. Задръжте за 3 секунди. Повторете 10 пъти.
4. Внимателно извадете тренажора.
Ако потребителят е под грижите на медицински специалист, следвайте неговите инструкции за употреба на тренажора.
 

При работа с бебе:
• Планирайте времето за упражнения, така че бебето да не е твърде уморено.
• Поставете главичката на бебето в скута си или на безопасна повърхност, така че да сте с лице към него и да ви е удобно. Винаги имайте предвид безопасността.
• Поддържайте зрителен контакт с бебето.
• Възможно е също да се достъпите бебето отзад. Поставете главата на бебето в скута си. Краката на бебето се подпират на краката на трети човек, който седи коляно до коляно срещу вас. Винаги имайте предвид безопасността.
• Тихото пеене или говорене ще успокои бебето и ще ви повиши кооперативността.
• Нека упражненията бъдат кратки и приятни.
 

Почистване и грижа:
• Дезинфекцирайте тренажора Liper™ след всяка употреба, като го измиете обилно с хладка вода и мек сапун. След това изплакнете добре под течаща вода.
• Оставете Liper™ да изсъхне и след това го съхранявайте на чисто хладно място.
• Тренажорът Liper™ не може да се предава на друг пациент. От съображения за обществено здраве препоръчваме да го изхвърлите след приключване на терапевтичния курс.
 
 
Предпазни мерки:
• За да предотвратите опасност от задушаване (задавяне), не оставяйте без надзор тренажора Liper™ или неговата опаковка в досега на бебе, дете или лице с когнитивни проблеми.
• Измийте добре ръцете си със сапун и топла вода преди всяка употреба.
• Уверете се, че тренажорът Liper™ е правилно почистен и съхраняван
(Моля, вижте инструкциите за почистване)
• Преди всяка употреба проверявайте тренажора Liper™, за да се уверите, че е непокътнато (няма видими разкъсвания или износване).
• Когато тренажорът Liper™ се използва за трениране на езика на друг човек – и терапевтът, и пациентът трябва да са здрави.
• Тренажорът Liper™ е личен и индивидуален и не е предназначен да се използва от няколко лица.
• Упражненията с тренажора Liper™ трябва да се извършват внимателно, за да не се причини нараняване на пациента:
Не използвайте тренажора Liper™ насила.
Избягвайте да използвате тренажора Liper™, когато може да сте разсеяни.
Избягвайте да използвате тренажора Liper™, когато пациентът не е стабилно позициониран.
• Ако използвате тренажора Liper™ според препоръките на медицински специалист, следвайте неговите инструкции как да го използвате и колко често.
• Тренажорът Liper™ трябва да приляга удобно под езика. Избягвайте да го използвате, ако не е удобен. Удобно прилягане е такова, при което двата кръгли накрайника на тренажора Liper™ едновременно напълно пасват под езика.
• Тези инструкции не заменят никакви инструкции за грижи, дадени от доставчик на здравни услуги.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Липер – тренажор за подезична връзка”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани