Когнификс – игра за мислене и памет

Код: HB207224

В наличност

Описание

Брой играчи: 1-4

Игра за развиване на екзекутивните функции и трениране на работната памет

Комплектът „Когнификс” включва 4 занимателни игри, насочени към подобряване, развиване и усъвършенстване на работната памет и екзекутивните функции при хора в широк възрастов диапазон, които имат различни интелектуални способности.

Работната памет е една от ключовите човешки когнитивни функции и се явява определяща за способността ни да изпълняваме адекватно различни ежедневни задачи и дейности. Тя позволява на мозъка да задържа нова информация в краткосрочен план и прави възможно прехвърлянето на тази информация в дългосрочната памет; помага ни да имаме ясна осъзнатост за пространствената среда, в която сме позиционирани в даден момент и има пряко отношение към качеството на екзекутивните ни функции.

Степента на тренираност на работната памет е от изключително значение за това колко добре ще се справя едно дете с четенето, решаването на задачи, усвояването на език и др. Установено е, че подрастващи със слаба работна памет, развиват дефицит на внимание, проявяват проблемност в обучението и показват незадоволително ниво на екзекутивните си функции /а те са в пряка връзка не само с ученето, но и с продуктивността на индивида като цяло/.
Екзекутивните функции се развиват още в най-ранна детска възраст, което аргументира необходимостта работната памет също да бъде обект на целенасочено развиване от съвсем рано. За да запазим високото качество на нашите екзекутивни функции и на по-зряла възраст, е необходимо постоянно да тренираме работната си памет. За хора с начални признаци на деменция използването на комплекта „Когнификс” ще помогне спомените им да бъдат запазени за по-дълъг период от време и респективно – ще допринесе тяхната работна памет по-дълго във времето да има добро качество.

За да отговори в най-висока степен на своята предназначеност, комплектът „Когнификс” е разработен в сътрудничество с д-р Сабине Кубеш – невроучен и специалист по развитие на екзекутивните функции при деца.

Съдържание: 96 карти в 3 тематични категории, 30 минус карти, 30 бонус чипа, инструкции на български език

Свързани продукти

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Когнификс – игра за мислене и памет”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани