Карти: Тактилни фигури

Код: BG3067

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 1.59/month

Описание

Комплектът включва 25 карти с различни графични фигури, които помагат на детската ръка да усъвършенства изолирано всяко движение, необходимо за правилно и красиво изписване на буквите и цифрите.

Материал: Картите са изработени от висококачествено неогъваемо картонено паспарту, безвредно, с наситени и красиви пастелни цветове. Фигурите са изработени от фина, но достатъчно осезаема шкурка, точно както Монтесори методът изисква. Торбичката е изработена от 100% памук, защото за нас е важно децата да докосват естествени материи.

Сфери на въздействие:


  • Развитие на графомоториката

  • Да се създаде мускулна памет за изписването на различни графични елементи, участващи в изписването на цифрите и буквите


В дизайна на материала е заложен т.нар. ‘контрол на грешката’, т.е. детето само коригира движението, без да е необходимо възрастният да му помага или поправя. Това създава умение за саморефлексия и самоконтрол и изключва усещането за несправяне със задачата.
Опесъчените фигури са дидактичен материал, вдъхновен от метода на Мария Монтесори. Тя съветва, когато показваме на детето как да работи с материала, да не държим ръката му, а да показваме на отделна плочка как се работи.  

*Внимание: Този продукт съдържа малки частици, не оставяйте детето без надзор.

** Цветът на торбичката може да бъде различен от този на показаното изображение.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Карти: Тактилни фигури”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани