Граници и тайни – игра

Код: HB350161

В наличност

Описание

Ежедневно децата изследват с любопитство заобикалящия ги свят, попадайки в непознати ситуации и преживявайки различни усещания. Ден след ден те трупат все по-голям житейски опит и се научават, че ключът за справяне с новите предизвикателства се крие в умението да управляват своите емоции, за да успеят да култивират у себе си социално адекватен модел на общуване и поведение.

Водещият принцип, залегнал в идейната концепция на играта, е социалните и емоционалните умения да бъдат овладени, развити и затвърдени в процеса на увлекателни игри, включващи богато използване на въображение и емпатия.

В първата част на заниманията с комплекта децата ще се запознават с начини за самостоятелно справяне в различни конфликтни ситуации. Ако се касае за спор, участниците ще очертават своеобразни граници, използвайки червени шнурове – символичен образ на идеята за разграничаване на личността от възникналия проблем. Използвайки двата дървени светофара с подвижни шайби в зелен, оранжев и червен цвят, децата ще могат да изразяват собствените си гледна точка и чувства по въпроса. Водещата цел е децата да възприемат концепцията, че конфликтите на практика са възможност! Възможност да се прояви разбиране към чужда позиция, да се потърси сближаване на противоположни мнения, да се направят компромиси, да се прояви добра воля и по този начин да се стигне до приемливо и за двете страни разрешаване на ситуацията!

Във втората част на заниманията с комплекта децата ще се занимават с въпроса за пазенето на тайни, породените от тях физически реакции на тялото и тежестта на последствията. Използвайки приложените меки възглавнички за тайни и дървените светофари, децата ще научат, че има добри, приемливи и лоши тайни. Като поставят възглавничките върху своите гърди, корем или глава, те ще могат да наблюдават реакциите на тялото при пазене на тайна. Ако участниците искат да разкрият своята тайна, но се притесняват да я изрекат на глас, могат да скрият в джобчето на възглавницата бележка /или снимки, картинки и др./, а след това да я дадат на човека, с когото ще споделят.

Съдържание: 3 тайни възглавници с джоб (1 х червена, 1 х жълта, 1 х зелена), 2 червени шнура, 2 светофара, инструкции на български език

Материали: дърво, полиестер, картон

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Граници и тайни – игра”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани