Гледни точки – карти серия картини

Код: SCH12223

В наличност

Описание

Възраст: 8+
Комплект карти с разкази по серия картини, представящи дадена ситуация от 2 различни гледни точки.
Всеки възприема света по свой собствен начин. Често различното възприемане на една и съща ситуация води до недоразумения и спорове. Осъзнаването, че съществуват различни гледни точки, е първа стъпка към разбирането и по-доброто отношение между хората.
Всяка от шестте картинни истории представя събитие от две гледни точки – на децата и възрастните, участващи в него. Например на две деца, които искат да спечелят състезание, или на майката, която позволява на дъщеря си да отиде на кино вечерта, но става много нервна, когато момичето не се връща у дома в уговореното време. Основната цел на илюстрираните истории е да представят две различни гледни точки. Разбирането е постижимо единствено когато двете страни общуват и вземат предвид гледната точка на другия.
Картите помагат на децата да осъзнаят, че е напълно нормално всеки човек да възприема дадена ситуация по различен начин. Тъй като всяка история е представена по два начина, за децата е лесно да „погледнат през очите” на отделните участници. Това може да доведе до интересни дискусии. Целта е децата да научат колко важно е да говорят един с друг, защото не могат да четат мислите си. Добрата комуникация е ключът към разбирането един друг.
Какво може да се постигне с картите?
• Разпознаване на последователност от действия и времева последователност
• Развитие на логическо мислене
• Измисляне и формулиране на възможни продължения на историите
• Откриване и формулиране на причини (мотиви)
• Формулиране на идеите устно или писмено
• Справяне с налагани ограничения, собствени възприятия и тези на другите
• Придобиване на социална компетентност
Съдържание: 6 истории, всяка представена с 9 до 15 цветни карти (всяка гледна точка е представена с 4 до 7 карти; 1 карта показва общия край). Общо 74 карти с размери 9х9 см. Включени инструкции на български език.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Гледни точки – карти серия картини”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани