Глаголи – логопедична игра спрежение

Код: LP4613

В наличност

Описание

Комплектът включва две игри с карти с акцент върху спрежението на глаголите Игра 1 – ‘Ядене на сладолед – Лиза яде сладолед’

Игра с карти за упражняване на спрежението на глаголи

Брой играчи: 2-4
Възраст: 4+

Играта се състои от 16 минимални двойки карти. Едната карта от двойката показва действие с обект, но без извършител, например игра с топка, четене на вестник. Другата карта показва субект, извършител на действието, например момче играе с топка, мъж чете вестник. Картите с действие се поставят закрити накуп върху масата, а картите с персонажи се разпределят между участниците, които ги подреждат отворени пред себе си. Играчът, който е наред, тегли една карта действие от тестето и описва нарисуваното (напр.: ядене на сладолед). След това търси сред своите карти такава с подходящ субект. Когато я намери, поставя картата с действие върху нея и съставя изречение като например Момичето яде сладолед. Победител е играчът, който пръв закрие картите си с персонажи.

Игра 2 – ‘Аз отивам, ти отиваш’

Игра със зарче за упражняване спрежението на глагола в 1. и 2. лице единствено и множествено число

Брой играчи: 2-4
Възраст: 4+

Играта се състои от 27 карти с действия и 32 персонажни карти (по 8 за Аз, Ти, Ние и Вие). Преди началото на играта ръководителят избира 16 карти с действия и ги подрежда отворени на масата. След това решава с кои персонажни карти ще се играе (напр. с Аз и Ти или Ние и Вие). Картите с действия се покриват с персонажните карти така, че фигурите отдолу и зарчето да останат видими. Играчите се редуват да хвърлят зарчето и според показанието му се движат по наредените карти. Когато спрат на някоя позиция, те отварят персонажната карта. Ако тя е Аз или Ние, играчът трябва да състави изречение с тях, например Аз ям сладолед. / Ние ядем сладолед. С това играчът печели картата и може да играе още веднъж. Ако обаче отвори персонажна карта Ти или Вие, той трябва да състави съответното изречение, но след това да даде картата на играча в дясно от себе си, който получава и правото да продължи играта. Играта приключва, когато всички карти с действия останат отворени. Победител е играчът с най-много спечелени персонажни карти. 

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Глаголи – логопедична игра спрежение”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани