Геометрични пъзели

Код: 103378

В наличност

Описание

Съдържание / материали / размери: Четири геометрични пъзела в червено, синьо, зелено и жълто. Изработени са от брезов шперплат с лаково покритие. Съхраняват се в памучна торбичка. Общо 14 елемента. Фигури: кръг, триъгълник, квадрат и петоъгълник. 
Сфери на въздействие: Разпознаване и диференциране на цветове и форми и тяхното сглобяване. Когато детето играе с тези стимулиращи сетивата пъзели, то се учи да сглобява геометрични фигури. Насърчава се развитието на сетивното възприятие, фините двигателни умения, концентрацията, сръчността, координацията око-ръка, съотнасянето по признаците ‘цвят’ и ‘форма’.  
Предложения за игра: Децата могат да подреждат пъзелите според цвета и формата им или да развихрят фантазията си и да направят своя собствена фигура. Играта се усложнява, когато пъзелът трябва да се подреди с елементи, обърнати обратно – т.е. децата не виждат цветната страна на елементите, която подсказва от коя фигура са, а само обратната им страна, която е в естествен дървесен цвят за всички.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Геометрични пъзели”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани