Ерготерапия и сензорна интеграция в приобщаващото образование – Калоян Дамянов, Анна Динчева

Код: KN2142

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 0.78/month

Описание

Издател: НИОПП
Година на издаване: 2023

Настоящото издание цели да представи, от една страна, основите на ерготерапията в сферата на приобщаващото образование, а от друга страна, практиките по сензорна интеграция, които се развиват в интегрална цялост.

Представени са основни модели на работа, свързани със структурата на ерготерапевтичнта сесия при деца със специални образователни потребности. Специален акцент е поставен върху структурираната среда и нейното значение не само в ерготерапията, а в приобщаващото образование като цяло.

Изложени са възможностите за взаимодействие между ресурсните учители и ерготерапевтите при реализиране на плана за подкрепа и функционална оценка на специалните образователни потребности.

Проведено е и собствено изследване, свързано с ефективността на ерготерапията и сензорната интеграция в приобщаващото образование.

Книгата ще бъде особено полезна за действащи ерготерапевти и ресурсни учители, работещи в системата на приобщаващото образование. Тя ще има и добра информационна стойност за студенти и специализанти в сферата на ерготерапията, специалната педагогика, психологията и логопедията.

За авторите:

Калоян Дамянов е директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град, главен асистент във Факултета по науки за образованието и изкуствата към Софийски университет “Св. Климент Охридски”, както и национален координатор на Европейската агенция за специални потребности и приобщаващо образование за България. Той е доктор по специална педагогика и е завършил програма по ерготерапия и сензорна интеграция в системата на предучилищното и училищно образование. Водещ национален експерт в сферата на приобщаващото образование.

Анна Динчева е ръководител на Комплексна програма по ерготерапия и сензорна интеграция в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град. Тя е завършила ерготерапия в приобщаващото образование, както и педагогика за деца с множество увреждания. Сред първите обучени в България сензорни терапевти от д-р Кристияне Кул, Германия.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Ерготерапия и сензорна интеграция в приобщаващото образование – Калоян Дамянов, Анна Динчева”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани