Емили – емпатична кукла 65 см

Код: 103639

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 6.09/month

Описание

Емпатичните кукли са уникални и всяка има свой индивидуален чар. Изработени са от меки, лесни за почистване и приятни на допир материали. Лицата са изразителни, като специално внимание е обърнато на очите. Те са разположени така, че откъдето и да ги погледнете, оставате с усещането, че куклата Ви гледа. Поддържането на пряк зрителен контакт е изключително важно комуникативно умение, особено за децата от аутистичния спектър. Долната част на всяка кукла е с пълнеж от зърнест гранулат, за да се наподоби усещането от гушкане на истинско бебе. Крайниците са гъвкави и позволяват имитиране на реалистични действия (сядане, прегръщане и др.). Куклите са с реалистични полови белези.

Някои от моделите емпатични кукли имат специален джоб в тялото си, наречен Human Touch®, в който могат да се поставят различни стимулиращи сетивата аксесоари. Например: торбичка с приятни аромати (билки, подправки или кърпички, напоени с парфюма на мама или тате), които да предизвикат чувства или спомени. В допълнение се предлага и специален модул, който симулира сърдечен ритъм, за да направи преживяването още по-реалистично.
 
Емпатичните кукли ще очароват децата и ще запленят тяхното въображение. Малчуганите ще им измислят имена, възраст, семейство, какво харесват или не, различни случки, приключения, мечти, вярвания и т.н. Те ще се грижат за любимия си приятел – ще „хранят“ куклата, ще я преобличат, приспиват, прегръщат, утешават, ще й споделят тайни или просто ще си говорят с нея.
 
Тази, наглед елементарна, игра с кукли има изключително важно значение за развитието на децата. По този начин те ще изградят свой морален компас. Ще се научат да разпознават и назовават емоциите си и да ги изразяват. Ще могат да тестват правилата и границите по безопасен за себе си и другите начин. Ще развият емпатия, състрадателност, грижовност, толерантност към различните, критично мислене и адекватни реакции в различни социални ситуации.

Сфери на въздействие:
Емоционална интелигентност
Адекватна оценка и реакция спрямо социалния контекст
Съпричастност и състрадателност към околните
Чувство за отговорност
Самоувереност и критичност
Въображение и творческо мислене
Езиково-говорни умения
Водене на дискусии

Съдържание: 1 емпатична кукла с реалистични полови белези, с дрехи, с Human Touch®

Материали: тялото е изработено от еластичен, лесен за почистване и приятен на допир плат, 100% полиестер. Ръчно пране с вода до 30 градуса. Пълнеж – зърнест гранулат. Дрехи – 100% памук.
 
Височина на куклата: 65 см

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Емили – емпатична кукла 65 см”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани