Байт Блок дебел – накрайник за масажор Z-Vibe

Код: ARK562

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 0.69/month

Описание

Накрайник за вибромасажор Z-Vibe, проектиран специално за постигане на стабилност и мобилност на долната челюст, затваряне на устните и орална сензорна стимулация.

Всяко рамо на накрайника има различна дебелина, обозначена с номера от 1 до 6:
Оранжево – 0,32 см (№1) и 0,51 см (№2)
Лилаво – 0,76 см (№3) и 1,02 см (№4)
Синьо – 1,27 см (№5) и 1,52 см (№6).

Накрайниците Bite Block Y са здрави, но не 100% твърди, за се осигури необходимото съпротивление и устойчивост при упражненията за стабилизация и движение на долната челюст. Освен това раменете на накрайниците имат лек релеф, който оказва тактилна стимулация и улеснява захващането със зъби.

Материали: изработено от висококачествен, безопасен материал, които се използва за медицински инструменти. Без съдържание на олово, фталати, ПВЦ, бисфенол А или латекс. Може да се мие в съдомиялна.

Размери на рамото на накрайника:
Д х Ш – 4,06 х 1,02 см
Височина (дебелина) – 1,27 см (№5) и 1,52 см (№6)

NB! Всеки накрайник се продава отделно. УПРАЖНЕНИЯ ЗА СТАБИЛНОСТ И МОБИЛНОСТ НА ДОЛНАТА ЧЕЛЮСТ:

Захапване и задържане: Поставете рамото на накрайника между предкътниците от едната страна на устата. Инструктирайте пациента да захапе и задържи за 5-10 секунди. Повторете от другата страна на устата. След това повторете още два пъти от всяка страна (3 общи серии).

Задържане и дърпане: Поставете рамото на накрайника между предкътниците от едната страна на устата. Инструктирайте пациента да захапе и задържи за 5-10 секунди, докато внимателно дърпате накрайника за съпротива. Повторете от другата страна на устата. След това повторете още два пъти от всяка страна (3 общи серии).

Захапване и отваряне/затваряне: Поставете едно от по-тънките рамена (№ 1, 2 или 3) между предкътниците от едната страна на устата. Инструктирайте пациента да захапе рамото на накрайника. След това да отвори и затвори челюстта 5-10 пъти, като цели добро подравняване на челюстта и ритмично движение. Повторете от другата страна на устата. След това повторете още два пъти от всяка страна (3 общи серии).

Каква дебелина на рамото на накрайника ще използвате зависи от възрастта и способностите на пациента. Например при хора, които имат слаб мускулен тонус и ниска позиция на челюстта, ще започнете с по-дебелите рамена и постепенно ще преминавате към по-тънките. За по-малките деца най-дебелите накрайници може да са твърде големи, така че започнете с № 4 или №3. Целта е да се стигне до най-тънкото рамо (№ 1), което изисква най-прецизното движение и контрол на челюстта.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА УСТНИТЕ:

Усещане на устните: Нежно притиснете центъра на накрайника Y върху устните и задръжте за 3-5 секунди. Повторете върху долната устна. По този начин осигурявате сензорна стимулация върху цялата повърхност на горната устна и помагате на устните да се „събудят“.

Разтягане на устните (използвайте лилавия Y накрайник): Поставете центъра на накрайника Y точно над горната устна. Внимателно протегнете горната устна надолу, докато направи контакт с долната. След това поставете центъра на Y точно под долната устна. Внимателно протегнете долната устна нагоре, докато направи контакт с горната устна.

Стискане на устните (използвайте рамо №1, 2 или 3): Поставете върха на накрайника вътре между устните на пациента. Инструктирайте го да стисне рамото с устните си и да задържи за 5-10 секунди. Премествайте рамото към ъгъла на устните на малки стъпки. Пациентът трябва да стиска накрайника с устните си за 5-10 секунди на всека стъпка. Започнете с рамо №3 и увеличавайте трудността с рамена №2 и №1.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Байт Блок дебел – накрайник за масажор Z-Vibe”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани