Тематична сензорна зала "Островът на съкровищата"

Проектът представя съвсем нов подход в оборудването на зала за сензорна стимулация. Целта ни беше да включим множество стимули, но обединени тематично, а не просто да подредим уредите в помещението. Водещият мотив тук е „Островът на съкровищата“. Когато влязат в залата, децата попадат в един приказен свят. Всяко от тях може да го изследва и да открива своето съкровище, съобразявайки се с възможностите, потребностите и интересите си. Терапевтите пък могат бързо и лесно да дозират и контролират стимулите.

Залата се състои от две помещения – голямо и малко. В голямото сме се опитали да пресъздадем пътешествието в търсене на пиратското съкровище – от картата, плаването с кораба, акостирането на непознатия остров и навлизането в джунглата. Малкото помещение е посветено именно на джунглата с характерните животни, звуци, растителност и цялостна атмосфера.

„Диамантът“ в короната от съкровището е интерактивният под. Той включва 100 базови игри за забавление, учене и терапия с различна степен на сложност и образователна насоченост.

Реализацията на проекта беше истинско предизвикателство, в най-добрия смисъл на този израз! Налагаше се бързо да откриваме решения на най-неочаквани проблеми. По-голямата част от оборудването е създадена специално за тази зала. Вложихме доста ръчен труд – от рисунките по стените до връзването на десетките малки звънчета по бамбуковата завеса на входа към джунглата. Благодарим на всички, които допринесоха за постигането на крайния резултат!

Видео

Повече Реализирани проекти

p13
Тематична сензорна зала "Островът на съкровищата"

Проектът представя съвсем нов подход в оборудването на зала за сензорна стимулация.

Прочети повече
p12
Сензорна зала в Карин дом

Сензорна зала с класически дизайн в новата сграда на Карин дом (Варна)

Прочети повече
  • проекти 1 - 3 от 13