Комуникатор GoTalk 32

Код: GT-032

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 20.94/month

Описание

Комуникатор GoTalk 32 e преносимо устройство за допълващата и алтернативна комуникация (ДАК). Комуникаторът е предназначен за лица с ограничена или никаква вербална реч. Може да се използва за разговори, за изразяване на нужди и желания, в подкрепа на ежедневни дейности, в логопедична терапия, учебни занятия и др.

С Комуникатор GoTalk 32 могат да се запишат и възпроизвеждат до 160 звукови съобщения, придружени със съответстващо изображение (символ, графика, снимка) и надпис на всякакъв език, включително български. Звуковите записи се асоциират с бутоните на комуникатора – 32 основни бутона и 5 нива на записване (общо 160 звукови съобщения, всяко с продължителност до 10 секунди). Моделът включва и 3 допълнителни основни бутона (всеки с 17 секунди време за запис), върху които могат да се запишат често използвани думи или фрази (напр. „Здравей!“, „Искам почивка“).

Комуникатор GoTalk 32 възпроизвежда отличен звук, чиято сила може да се регулира. Устройството има функции за бързо записване и изтриване, както и за бързо изтриване на цяло ниво записи. Включена е и каишка за носене през рамо.

Шаблоните с изображения и текст, които служат като подложки на бутоните, се подготвят със специално софтуерно приложение GoTalk Design. Със закупуването на Комуникатор GoTalk потребителят получава линк за сваляне на софтуера и лицензионен ключ. Софтуерът може да се инсталира САМО на 1 устройство и да се използва безсрочно. Софтуерът е съвместим с Windows 10 и 11; Mac OS 10.13 или по-нова версия; iOS v11.0 или по-нова.

С приложението GoTalk Design могат да се създават шаблони за всички модели комуникатори GoTalk. Наред с това са включени и шаблони за създаване на собствени комуникационни табла, карти, календари, дневни планове, визуални графици и други. Приложението GoTalk Design поддържа галерия с над 12 000 символа и изображения. С помощта на вграденото търсене в интернет могат да се добавят изображения от интернет или да се добавят собствени снимки с цел персонализиране на шаблоните (например снимки на членове на семейството на потребителя). Функциите за редактиране позволяват коригиране на цвета, размера и шрифта на текста. Може да се пише на всякакви езици. Изображенията лесно могат да се преоразмеряват, завъртат или изрязват. Могат да се добавят фонови цветове и рамки към отделните клетки, например за да се подчертаят различни части на речта.

Кой може да използва Комуникатор GoTalk?
• Деца и възрастни с ограничена или никаква вербална реч
• Лица от аутистичния спектър
• Деца с множество увреди
• Деца с церебрална парализа
• Хора с мозъчни поражения, в следствие на различни инциденти
• Хора с афазия
• Хора с временна загуба на говора

Характеристики:
• 19,5 минути общо време за запис
• Работи с 2 бр. батерии АА (не са включени)
• Размери: 36х25х4 см
• Тегло: 950 гр.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Комуникатор GoTalk 32”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани