Комуникатор GoTalk Lite 9

Код: GTL-09EU

В наличност

Купи сtbi bank logo
48 for 23.44/month

Описание

Комуникатор GoTalk Lite 9 e преносимо устройство за допълващата и алтернативна комуникация (ДАК). Комуникаторът е предназначен за лица с ограничена или никаква вербална реч. Може да се използва за разговори, за изразяване на нужди и желания, в подкрепа на ежедневни дейности, в логопедична терапия, учебни занятия и др.

С Комуникатор GoTalk Lite 9 могат да се запишат и възпроизвеждат до 45 звукови съобщения, придружени със съответстващо изображение (символ, графика, снимка) и надпис на всякакъв език, включително български. Звуковите записи се асоциират с бутоните на комуникатора – 9 основни бутона и 5 нива на записване (общо 45 звукови съобщения, всяко с продължителност до 10 секунди). Моделът включва и 3 допълнителни основни бутона (всеки с 15 секунди време за запис), върху които могат да се запишат често използвани думи или фрази (напр. „Здравей!“, „Искам почивка“).

Комуникатор GoTalk Lite 9 възпроизвежда отличен звук, чиято сила може да се регулира. Бутоните са с висока чувствителност при допир, което позволява на потребителя да активира съобщенията с минимален натиск. Устройството има функции за бързо записване и изтриване, както и за бързо изтриване на цяло ниво записи.

Шаблоните с изображения и текст, които служат като подложки на бутоните, се подготвят със специално софтуерно приложение GoTalk Design. Със закупуването на Комуникатор GoTalk потребителят получава линк за сваляне на софтуера и лицензионен ключ. Софтуерът може да се инсталира САМО на 1 устройство и да се използва безсрочно. Софтуерът е съвместим с Windows 10 и 11; Mac OS 10.13 или по-нова версия; iOS v11.0 или по-нова.

С приложението GoTalk Design могат да се създават шаблони за всички модели комуникатори GoTalk. Наред с това са включени и шаблони за създаване на собствени комуникационни табла, карти, календари, дневни планове, визуални графици и други. Приложението GoTalk Design поддържа галерия с над 12 000 символа и изображения. С помощта на вграденото търсене в интернет могат да се добавят изображения от интернет или да се добавят собствени снимки с цел персонализиране на шаблоните (например снимки на членове на семейството на потребителя). Функциите за редактиране позволяват коригиране на цвета, размера и шрифта на текста. Може да се пише на всякакви езици. Изображенията лесно могат да се преоразмеряват, завъртат или изрязват. Могат да се добавят фонови цветове и рамки към отделните клетки, например за да се подчертаят различни части на речта.

Кой може да използва Комуникатор GoTalk?
• Деца и възрастни с ограничена или никаква вербална реч
• Лица от аутистичния спектър
• Деца с множество увреди
• Деца с церебрална парализа
• Хора с мозъчни поражения, в следствие на различни инциденти
• Хора с афазия
• Хора с временна загуба на говора

Характеристики:
• 9 минути общо време за запис
• Работи с 2 бр. батерии АА (не са включени)
• Размери: 23х30х3 см
• Тегло: 620 гр.

Мнения от клиенти

Мнения

Все още няма мнения.

Бъдете първи! Напишете мнение за “Комуникатор GoTalk Lite 9”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Поседно разгледани